Skippinge læser

Poesi i landsbyen

Fernisering d. 20.februar kl. 9.30-12.00  .Det var en meget regnfuld formiddag da kulturminister Marianne Jelved kom til Skippinge for officielt at indvie Poesi i Byen.
Det kan godt være det var koldt ude, men inde i landsbyhuset var der hyggeligt og varmt.

 DSC_0628

Stig Løcke fortalte om Skippinge og Poesi i Byen projektet.
DSC_0636

Borgmester Thomas Adelskov

DSC_0651
Kulturminister Marianne Jelved

DSC_0641

DSC_0668

Snoren blev klippet
DSC_0707
Derefter gik alle en tur rundt i Skippinge og læste skiltene
DSC_0695

Der blev læst og talt
DSC_0666    DSC_0690

DSC_0692
Der blev også fulgt godt med

skippinge 1skippinge 2skippinge3skippinge 4

Så er der kommet poesi op i hele Skippinge. Der er forpremiere på begivenheden den 20. december – og den 20. februar kl. kommer kulturminister Marianne Jelved til den officielle fernisering.

skippinge

Skippingefolket mødes i landsbyhuset og planlægger poesi på husene

Ved hvert hus i byen er en planche/plakette
På denne står skrevet (trykt) en te4kst, som husets beboere har valgt eller i nogle tilfælde tilladt andre at vælge.

Det kan være alt lige fra et digt, et salmevers, uddrag eller brudstykker fra en novelle, en historie eller en roman. Det kan være et børnerim, sentenser eller andet. Faktisk er det kun fantasien der sætter grænser.

Arbejdet i efteråret vil bestå i at skabe kontakt til alle i landsbyen, vælge tekster. Skippinge bylaug sørger for planchernes udførelse og opsætning.
Der fastsættes en ferniseringsdato, hvor byen lukkes af for færdsel, så man uhindret kan gå fra hus til hus og studere teksterne. Ved Landsbyhuset (forsamlingshuset) vil der være ferniseringsvin og forhåbentlig solskin.
Der arbejdes med en ide til Poesiens dag, der som udgangspunkt – kunne afholdes i Landsbyhuset hvert forår på en bestemt dag. Det er tanken at invitere en poet eller to til at fortælle om deres arbejde og læse udvalgte tekster op.

Plancherne skal være så neutrale som muligt – fx transparente acrylplader med tekst i silketryk monteret med luft til facaderne, så de ikke anfægter husfacadernes integritet. men det kan være nødvendigt at lave individuelle løsninger fra hus til hus, således at beboerne er med på projektet.

 

 

%d bloggers like this: